Δασκάλα Μαγειρικής | Ζαχαροτεχνίες | Επαγγελματίας Μαγείρισσα
Η Μαρία Μιχαήλ είναι απόφοιτη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), όπου απέκτησε τον τίτλο στις Μαγειρικές Τέχνες. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, εργάστηκε ως μαγείρισσα σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κύπρου, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στη γαστρονομία.
Με την πάροδο των χρόνων, ανακάλυψε την αγάπη της για τη ζαχαροτεχνική και συμμετείχε σε εξειδικευμένα σεμινάρια διακόσμησης τούρτας. Αυτό το δημιουργικό πεδίο εξελίχθηκε σε πάθος ζωής, οδηγώντας τη στη δημιουργία του δικού της εργαστηρίου ζαχαροτεχνικής, όπου συνεχίζει να πειραματίζεται και να εμπνέει.
Η Μαρία είχε πάντα μια ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά και στον ενθουσιασμό τους για τη μαγειρική. Συνδυάζοντας την επαγγελματική της εμπειρία με την παιδαγωγική της αγάπη, διδάσκει μαγειρική στο Ανοικτό Σχολείο Στροβόλου τα τελευταία 9 χρόνια. Με γνώσεις, ενθουσιασμό και μεράκι, μαθαίνει στα παιδιά πώς να δημιουργούν γεύσεις από όλο τον κόσμο, μέσα από έναν διασκεδαστικό, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο.